Plněné tvarohové knedlíčky

Už ani nevím, kde jsem k tomuto receptu přišla, možná mi ho někdo poradil, nebo jsem ho vyňůrala na internetu, každopádně už dlouho jiné plněné knedlíky nedělám, snad jen švestkové máme raději z bramborového těsta. Tak vzhůru do nich, ať se můžete taky oblizovat... a nebojte, v hrnci se Vám určitě nerozpadnou!

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 5 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • tvaroh - 250 g
  • vejce - 1 ks
  • mouka hrubá - 200 g
  • máslo - 50 g
  • cukr krupice - 20 g

Postup přípravy

Vše smíchejte dohromady a rukama vypracujte pružné nelepivé těsto (lze přidat víc mouky, je-li třeba, nebojte se toho, množství mouky záleží na vlhkosti tvarohu a velikosti vejce). Obalujte ovoce, v našem případě jahody a vařit ve vroucí osolené vodě 5 minut. Vylovte, sypejte a polévejte dle chuti. No a dejte se do nich, až se Vám budou boule za ušima dělat 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *