Mrkvovo-banánový mugcake

Zdravá snídaně nebo svačinka laděná na sladkou notu. Neobsahuje prázdnou mouku, cukr, olej a díky mikrovlnce je hotový za pár minut. S chutí do něj... Uvedený rozpis je na 1 porci

  • Příprava : 5 minut
  • Vaření/pečení : 4 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • banán - 1/2 středně velkého kusu
  • mrkev - 1 střední kus
  • ovesné vločky - 5 lžic
  • skořice - 1/3 lžičky
  • kypřící prášek - 1 špetka (používám bez fosfátu)

Postup přípravy

Dva menší hrnečky vhodné do MW trouby si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Já jsem připravovala těsto v "hrk hrk" pulzním mixéru s noži, ale samozřejmě to půjde i ručně.

Do nádoby mixéru jsem dala ovesné vločky, skořici a kypřící přášek, krátce zmixujeme, aby se vločky namlely. Poté očistíme a jemně nastrouháme mrkev - přímo do nádoby s vločkami. Mezi prsty namačkáme zralý banán a přidáme k mrkvi. Opět pár sekund promícháme mixérem, dokud se těstíčko nespojí. Otevřeme mixér, stěrkou ještě bleskově promícháme.

Těsto rozdělíme od oka napůl a rozdělíme do hrnečků. Ihned vložíme do MW a pečeme. Já jsem dělala v té mojí na 800 W celkem 3 minuty a pak ještě 1 minutu přidala. Propečení snadno zkontrolujete špejlí, jen nepíchejte pouze doprostřed, ale i do krajů, MW totiž peče jinak než běžná trouba.

Po upečení mugcake sám "odskočí" od krajů hrnečku. Necháme ho malinko prochladnout, stačí 1-2 minutky, podebereme ho nožem a vyklopíme na talířek. Klidně se do něj můžeme pustit ještě za tepla. Doplnit ho můžete tvarohem, jogurtem, ovocem dle chuti, přelít javorovým sirupem... fantazii a chuti se meze nekladou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *