Mnohorajčatový kiš

A k sobotní veceri u Linnertů bude MNOHORAJČATOVY KIŠ s tvarohem, cottage a olivami. Musíme ten odpolední zákusek trošku vyvážit zeleninou.

  • Příprava : 25 minut
  • Vaření/pečení : 35 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Těsto
  • hladká špaldová mouka - 200 g
  • máslo - 100 g
  • voda - 5 lžic
  • žloutek - 1 ks
  • sůl
  • Náplň
  • tvaroh - 250 g
  • cottage - 1 kelímek
  • smetana ke šlehání - 100 ml
  • vejce - 1 ks
  • bílek - 1 ks
  • rajčata - 8 větších, masitých kousků
  • olivy - hrstka
  • tvrdý sýr - 7 dkg
  • oregáno, bazalka
  • sůl

Postup přípravy

Rajčata dáme do větší misky a zalijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Troubu rozehřejeme na 175 oC. Koláčovou formu vyložíme pečíčím papírem.

Přípravu začneme těstem. Připravíme jej z mouky, másla nastrouhaného na hrubém struhadle, žloutku, vody a trošky soli. Velmi snadno zpracujeme pružné těsto. Dlaněmi s ním vyložíme koláčovou formu po dně i stanách. Propícháme vidličkou a dáme na 5 - 7 minut do trouby přepéct.

Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, cottage, smetanu, vejce i bílék, sůl a bylinky ručně spojíme v míse. Olivy bez pecky můžeme nakrájet, jinak mohou zůstat i v celku.

Na předpečený korpus vylijeme tvarohovou náplň, poklademe dokola rajčaty, kolečka se můžou mírně překrývat, pekáč jimi naplníme opravdu na husto a osypeme olivami. Nakonec povrch posypeme oregánem a strouhaným sýrem. Koláč strčíme do trouby a na 175°C pečeme cca 35 - 40 minut, dokud není povrch krásně zlatý. Necháme pár minut prochladnout a můžeme se do něj pustit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *