Kuřecí soté
S tímhle receptem docela pravidelně oslňuju návštěvy s dětmi. Je to celkem snadné na přípravu a děti toto jídlo vesměs milují a vylizují talíře. No moje děti koneckonců taky!
- Příprava : 20 minut
- Vaření/pečení : 40 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- kuřecí prsa na kousky - 400 g
- cuketa - 2 menší kousky
- mrkev - 3 střední kusy
- petržel - 1 menší kus
- cibule - 1 kus
- olej - 2 lžíce
- vývar - 400 ml
- smetana ke šlehání 30-33% - 250 ml
- provensálské nebo jiné koření - dle chuti
- sůl - dle chuti
Postup přípravy
Maso nakrájíme na drobnější kousky. Zeleninu očistíme. Mrkev a petržel jemně nastrouháme, cuketu hrubě.
Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Na oleji ji orestujeme do sklovita. K cibuli přidáme kuřecí maso a necháme jej zatáhnout. Přidáme nastrouhanou zeleninu, koření (bylinky - česnek + tymián + rozmarín + oregáno, já si melu sušené na mlýnku) a s citem osolíme. Podlijeme vývarem, začínám s 250 ml a přilévám podle potřeby. Uvedeme do varu a za občasného míchání dusíme cca 35 minut. Na konci vaření přidáme smetanu, mícháme častěji a vaříme ještě 5 minut.
Soté je výborné s tarhoňou, těstovou rýží, těstovinami a nebo rýží, bulgurem, quinuou případně kuskusem.
Recept jak připravit tu nejlepší tarhoňu najde ZDE: http://www.prudcejedle.cz/nejlepsi-tarhona/
Potvrzeno, všechno snědli:)
Díky!
Kateřino, to mě velmi těší, že jste slavila úspěch. Krásný víkend! Tereza