Kuřecí s bramborem a zeleninou s bleskovou přípravou

Máte taky doma maroda? Pak by Vás mohlo zajímat jídlo s nejrychlejší přípravou, které se udělá úplně samo. Garantuji, že za 5-7 minutek ho máte v troubě a výsledek vás překvapí jak chuťově, tak barevně. Já teda fotila jen v rychlosti na sporáku, víc se mi s Jonáškem visícím u nohy nepodařilo. Měla jsem vnitřní filety, takže bez krájení a navíc po upečení se rozpadaly. Nerad teď intenzivně žvýká, tak jsem vše, včetně masa a šťávy rozmačkala vidličkou a dlabal pěkně. Mám radost, že se mu vrací chuť k jídlu.

  • Příprava : 10 minut
  • Vaření/pečení : 01h 30min
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • kuřecí maso - 400 g
  • mražená zelenina - 300 g
  • brambory - 5 středně velkých kusů
  • vývar - 0,5 l
  • oblíbené koření, bylinky - viz níže

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 oC. Brambory očistíme a drobněji nakrájíme. Zeleninu vysypeme do zapékací mísy s poklicí nebo dostatečně velkého kastrólu vhodného do trouby (bez plastových uší). K zelenině přidáme brambory, promícháme a cca 1/3 bramborovo-zeleninové směsi dáme stranou. Kuřecí omyjeme, není nutné ho ani krájet, ale nehoní-li nás čas, nic nakrájení nebrání. I maso přidáme do zapékací mísy a shora ho okořeníme 1-2 lžičkami oblíbeného koření - já použila "Voňavé kuře" z e-shopu Kouzlo koření. Okořeněné maso zasypeme zbytkem zeleninové směsi. Podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dáme na 1,5 hodiny péci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *