Kuřečí prsíčka s dýňovou omáčkou
Dnešní obědová mňamka - kuřecí prsíčka na pórku, dýni a mrkvičce s kokosovým mlékem, podávaná s těstovinovou rýží. Ufff dobrotka veliká!
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 30 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- kuřecí prsíčka - 400 g
- pórek - asi 20 cm
- dýně Hokaido / máslová - 1/2 menšího kusu
- mrkev - 4 kusy
- olej - 2 lžíce
- grilovací koření bez soli - 1-2 lžičky
- kurkuma - 1/2 lžičky
- sůl - dle chuti
- kokosové mléko - 200 ml
Postup přípravy
Dýni a mrkvičku očistíme a najemno nastrouháme. Pórek nakrájíme na nudličky a na hluboké pánvi na oleji necháme zvadnout. Poté přesuneme k připravené dýni a mrkvičce.
Na horkou omaštěnou pánev dáme kuřecí prsíčka nakrájené na nudličky (kostičky) a necháme zatáhnout, lehce opečeme, zaprášíme kořením, osolíme. Poté přidáme zeleninu, trošku podlijeme vývarem, ale jen tak, abychom vše mohli promíchat a maso se mohlo pod pokličkou dusit. Zelenina za chvilku pustí šťávu, tak není potřeba to s podléváním přehánět.
Dusíme cca 20-25 minut, až je omáčka kompaktní - zelenina rozvařená - a maso hotové. Posledních 10 minut můžete podle potřeby vařit odkryté, aby se mi vyvařila přebytečná tekutina, záleží, jak moc jste na začátku podlévali. Poté odstavíme ze sporáku a vmícháme 1/2 plechovky kokosového mléka.
Podáváme s těstovinovou rýží, klasickou rýží, bulgurem, kuskusem, quinuou...
Napsat komentář