Kuřečí prsíčka s dýňovou omáčkou

Dnešní obědová mňamka - kuřecí prsíčka na pórku, dýni a mrkvičce s kokosovým mlékem, podávaná s těstovinovou rýží. Ufff dobrotka veliká! 

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 30 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • kuřecí prsíčka - 400 g
  • pórek - asi 20 cm
  • dýně Hokaido / máslová - 1/2 menšího kusu
  • mrkev - 4 kusy
  • olej - 2 lžíce
  • grilovací koření bez soli - 1-2 lžičky
  • kurkuma - 1/2 lžičky
  • sůl - dle chuti
  • kokosové mléko - 200 ml

Postup přípravy

Dýni a mrkvičku očistíme a najemno nastrouháme. Pórek nakrájíme na nudličky a na hluboké pánvi na oleji necháme zvadnout. Poté přesuneme k připravené dýni a mrkvičce.

Na horkou omaštěnou pánev dáme kuřecí prsíčka nakrájené na nudličky (kostičky) a necháme zatáhnout, lehce opečeme, zaprášíme kořením, osolíme. Poté přidáme zeleninu, trošku podlijeme vývarem, ale jen tak, abychom vše mohli promíchat a maso se mohlo pod pokličkou dusit. Zelenina za chvilku pustí šťávu, tak není potřeba to s podléváním přehánět.

Dusíme cca 20-25 minut, až je omáčka kompaktní - zelenina rozvařená - a maso hotové. Posledních 10 minut můžete podle potřeby vařit odkryté, aby se mi vyvařila přebytečná tekutina, záleží, jak moc jste na začátku podlévali. Poté odstavíme ze sporáku a vmícháme 1/2 plechovky kokosového mléka.

Podáváme s těstovinovou rýží, klasickou rýží, bulgurem, kuskusem, quinuou...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *