Jablečný řez se smetanou
Po obědě jsme 2 hodinky řádili na zahradě a teď nás čeká zasloužené kafíčko s RYCHLÝMI JABLEČNÝMI ŘEZY, zalitými šlehačkou, která při dopékání karamelizuje a dodává jim výjimečnou chuť. Hmmmm mňam!
- Příprava : 20 minut
- Vaření/pečení : 40 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- Těsto:
- mouka polohrubá - 200 g
- cukr krupice - 50 g
- žloutky - 4 ks
- bílky - 4 ks
- mléko - 100 ml
- olej - 100 ml
- kypřící prášek
- Ovoce:
- jablka - 5-6 středně velkých kusů
- skořice
- ořechy sekané
- Přeliv:
- vejce - 2 ks
- cukr - 50 g
- smetana ke šlehání - 200 ml
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 175 oC, velkou koláčovou formu nebo menší plech vyložíme pečícím papírem. Jablka oloupeme, drobně nakrájíme a smícháme se skořicí.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky důkladně smícháme s cukrem a olejem, přidáme mouku a prášek do pečiva, mléko a na závěr ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy, stejnoměrně zasypeme jablíčky se skořicí a posypeme hrstkou sekaných ořechů. Dáme do trouby a pečeme cca 20-25 minut.
Mezi tím si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme šlehačku. Tuto směs vylijeme na rozpečený koláč a dáme jej dopéct ještě na 15 minut.
Napsat komentář