Hustý krém z červené čočky
Tak tuhle polévečku s chutí dlabe i Jonášek, který je zarytým odpůrcem (viditelných) luštěnin. Zkuste ji taky, troufám si říct, že uspokojí nejen bříško dětí, ale i pracujících mužů.
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- mrkev - 2 ks
- petržel - 1 ks
- brambory - 1 ks
- červená čočka - 1/2 hrnku (125 ml)
- vývar / voda - 1 litr
- česnek
- sůl
- kmín mletý
- majoránka
- cibule
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Cibuli jemně nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Očistíme si zeleninu a vše nakrájíme na drobné kousky. Přidáme k cibulce, zasypeme čočkou a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (vývarem), okořeníme a vaříme cca 12-13 minut. Poté odebereme 2 žufánky "hustého", zbytek v kastrólu rozmixujeme, odebranou zeleninu vrátíme do polévky, promícháme a můžeme podávat.
Na ozdobu se pro dospěláky kromě semínek hodí také opečená uzenina, třeba slanina. Zvlášť chlapi to ocení 😉
Napsat komentář