Hustý krém z červené čočky

Tak tuhle polévečku s chutí dlabe i Jonášek, který je zarytým odpůrcem (viditelných) luštěnin. Zkuste ji taky, troufám si říct, že uspokojí nejen bříško dětí, ale i pracujících mužů.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 15 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • mrkev - 2 ks
  • petržel - 1 ks
  • brambory - 1 ks
  • červená čočka - 1/2 hrnku (125 ml)
  • vývar / voda - 1 litr
  • česnek
  • sůl
  • kmín mletý
  • majoránka
  • cibule
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Cibuli jemně nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Očistíme si zeleninu a vše nakrájíme na drobné kousky. Přidáme k cibulce, zasypeme čočkou a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (vývarem), okořeníme a vaříme cca 12-13 minut. Poté odebereme 2 žufánky "hustého", zbytek v kastrólu rozmixujeme, odebranou zeleninu vrátíme do polévky, promícháme a můžeme podávat.

Na ozdobu se pro dospěláky kromě semínek hodí také opečená uzenina, třeba slanina. Zvlášť chlapi to ocení 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *