Hovězí roláda na kořenové zelenině
Celkem rychlá příprava tohoto oběda je pro mě rozhodující a pak vaření v papiňáku zajistí, že roláda není vysušená. Ze zeleniny nakonec vznikne úžasná omáčka... co víc si přát
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 40 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- Plátek hovězího vhodný na roládu
- mrkev - 3 kusy
- petržel - 1 kus
- cibule - 1 ks
- vejce - 2 ks vařené na tvrdo
- sýr - 1 plátek
- hořčice - 1 lžička (lze vynechat)
- nakládaná okurka - 1-2 kusy dle velikosti
- koření - já použila Adžiku
- sůl - s citem
- vývar (hovězí) - 800 ml
- máslo - oříšek na zjemnění omáčky
- olej - 2-3 lžíce na opečení cibule a rolády
Postup přípravy
Maso řádně naklepeme, lehce okořeníme a osolíme (s citem). Pomažeme hořčicí (nemusíme) a středem poklademe sýrem, na půlku rozkrojeným sýrem a okurkou. Roládu smotáme a zajistíme potravinářským špagátem nebo režnou nití před rozbalením.
Cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Stejně tak zeleninu - mrkev a petržel - očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji opečeme roládu ze všech stran, aby se zatáhla, přihodíme i cibuli zesklovatět. Nakonec přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem a papiňák zavřeme a vaříme 40 minut. Poté vyndáme roládu a pečlivě odstraníme špagát/nit.
Zeleninu s vývarem rozmixujeme dohladka a zjemníme oříškem másla. Podáváme s rýží, šťouchanými bramborami... nebo čím máme rádi.
Napsat komentář