Cizrnový gulášek pro dva
Pro dva? Vlastně pro jednoho a půl - pro mě a Jonáška. Zahrádka nám vydala opravdu velkou (myšleno ironicky) máslovou dýni, tak z té ani jídlo pro celou rodinu připravit nejde. Emička má oběd ve školce, manžel v práci a tak si s Jonáškem vaříme jen my dva pro sebe.
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 12 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- dýně Hokaido / máslová - 1/3-1/4 většího kusu nebo jedna mini
- mrkev - 2 kusy
- petržel - 1 kus
- cibule - 1 kus
- cizrna (vařená) - 1 plechovka
- olej - 2 lžíce
- česnek, kmín, sůl, majoránka, petrželka
- voda / vývar - 250 ml
- brambory - jako příloha - 3-4 kusy
Postup přípravy
Na másle opražíme drobně krájenou cibulku dosklovita. Přidáme kořenovou zeleninu a také chvilku opékáme, až se rozvoní. Přidáme dýni, plechovku cizrny i s nálevem (můžeme si pár cizrn schovat na ozdobu), koření a promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem (máme-li v lednici otevřené bílé víno, můžeme trošku hrknout) a dusíme cca 12 minut, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím dáme vařit brambory - jako přílohu.
Poté vezmeme do ruky tyčový mixér a veškerý obsah kastrólu promixujeme dohladka. Na talíři můžeme dozdobit stranou odloženou cizrnou.
Napsat komentář