Brokolicová polévka

Stálice u nás, nejlépe dětem chutná zjemněná smetanou ke šlehání s v troubě sušeným rohlíkem na drobné kostičky. Emi si dnes z ní udělala brokolicovo-rohlíkovou omáčku... no ne vše se mamince podaří uhlídat, určitě to také znáte.

  • Příprava : 5 minut
  • Vaření/pečení : 10 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • brokolice - 1 větší hlava
  • brambory - 2 kusy
  • vývar - 750 ml
  • sůl - dle chuti
  • kmín, česnek - dle chuti
  • smetana ke šlehání - 100 ml

Postup přípravy

Brokolici rozdělíme na jemné růžičky a z tlustého stonku nakrájíme na plátečky i měkkou, šťavnatou část. Brambory oškrábeme a drobně nakrájíme. Vše vrhneme do kastrólu a zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina jen těsně ponořená. Čím víc vody dáme, tím bude výsledná polévka řidší. Přidáme koření a s citem osolíme. Vaříme cca 10 minut. Po dovaření můžeme odebrat trochu "vody", zdá-li se nám, že jsme ji použili příliš a chceme polévku krémovitější, hustší. Celý obsah kastrolu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Na talíři zjemníme smetanou a můžeme doplnit sušeným chlebem, rohlíkem, opečeným toustíkem...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *