Cuketová roláda

Dneska jsem si opravdu hodně lámala hlavu s obědem. V lednici jsou 3 cukety, které jsem impulzivně koupila v akci a tak by bylo žádoucí z nich něco uklohnit. Je neděle, tak obvyklé placky jsou příliš "sprostou" variantou, chce to něco s masem...

  • Příprava : 30 minut
  • Vaření/pečení : 01h 15min
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • cuketa - 2 menší kusy
  • ricotta - 1 kelímek
  • mozzarella - 125 g
  • tymián, rozmarýn, česnek, oregáno - 1 lžíce provensálských bylinek
  • sůl - 1/2 lžičky nebo dle chuti
  • kuřecí prsa - 500 g
  • máslo - lžička na vymazání pekáče
  • smetana ke šlehání - 250 ml

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 oC. Pekáček nebo zapékací mísu s víkem vymažeme máslem.

Cuketu dobře umyjeme, odkrojíme oba konce, ochutnáme, zda není hořká a škrabkou podélně nakrájíme na pásky, jak je vidět na fotce. Poté si připravíme náplň - do misky na jemno nastrouháme mozzarellu (něco se natrouhá, něco se natrhá, nevadí), přidáme ricottu, bylinky a sůl. Kuřecí prsa nakrájíme na drobounké kousky a přidáme do misky. Vše řádně promícháme, až se spojí v homogenní směs.

A poté si na podložce poskládáme pásky cukety do čtverce, lehce se nám překrývají asi 1 centimetrem. Náplň si opticky rozdělíme na 5 dílů. Odebereme 1 díl náplně a tu umístíme příčně na jednu stranu čtverce - vše je vidět na fotce. Poté roládku stočíme a umístíme do vymazaného pekáčku. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechnu cuketu i náplň. Mně vyšlo 5 roládek.

Rolády v pekáči zalijeme smetanou ke šlehání, přiklopíme víkem a šoupneme do trouby na cca 1 a 1/4 hodiny.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *