Cuketová roláda
Dneska jsem si opravdu hodně lámala hlavu s obědem. V lednici jsou 3 cukety, které jsem impulzivně koupila v akci a tak by bylo žádoucí z nich něco uklohnit. Je neděle, tak obvyklé placky jsou příliš "sprostou" variantou, chce to něco s masem...
- Příprava : 30 minut
- Vaření/pečení : 01h 15min
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- cuketa - 2 menší kusy
- ricotta - 1 kelímek
- mozzarella - 125 g
- tymián, rozmarýn, česnek, oregáno - 1 lžíce provensálských bylinek
- sůl - 1/2 lžičky nebo dle chuti
- kuřecí prsa - 500 g
- máslo - lžička na vymazání pekáče
- smetana ke šlehání - 250 ml
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 200 oC. Pekáček nebo zapékací mísu s víkem vymažeme máslem.
Cuketu dobře umyjeme, odkrojíme oba konce, ochutnáme, zda není hořká a škrabkou podélně nakrájíme na pásky, jak je vidět na fotce. Poté si připravíme náplň - do misky na jemno nastrouháme mozzarellu (něco se natrouhá, něco se natrhá, nevadí), přidáme ricottu, bylinky a sůl. Kuřecí prsa nakrájíme na drobounké kousky a přidáme do misky. Vše řádně promícháme, až se spojí v homogenní směs.
A poté si na podložce poskládáme pásky cukety do čtverce, lehce se nám překrývají asi 1 centimetrem. Náplň si opticky rozdělíme na 5 dílů. Odebereme 1 díl náplně a tu umístíme příčně na jednu stranu čtverce - vše je vidět na fotce. Poté roládku stočíme a umístíme do vymazaného pekáčku. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechnu cuketu i náplň. Mně vyšlo 5 roládek.
Rolády v pekáči zalijeme smetanou ke šlehání, přiklopíme víkem a šoupneme do trouby na cca 1 a 1/4 hodiny.
Napsat komentář