Celerová krémová polévka
Někdy máme takové období, že nám na oběd stačí jen hustá polévka, máte to taky tak? Celerová polévka je velmi lahodná, doporučuji vyzkoušet!
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- celer - 1/2 velké hlavy
- mrkev - 5 menších kusů
- batát - 1/2 středního kusu
- brambora - 1 kus
- cibule - 1 kus
- olej - 2 lžíce
- vývar - 750 ml
- zelená petrželka, domácí vegeta
- smetana ke šlehání
Postup přípravy
Cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Zeleninu také očistíme a nastrouháme na jemno.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme zeleninu, lehce osolíme, přidáme nasekanou petrželku a domácí vegetu (nebo jiné polévkové koření bez soli) a zalijeme vývarem do 2 litrů. Vaříme cca 15 minut.
Po dovaření z polévky odebereme bokem do misky 2 žufánky "hustého", zbytek obsahu kastrólu rozmixujeme dohladka. Na tálíři zdobíme odebraným hustým a do každé porce ozdobně přidáme smetanu ke šlehání. Také shora můžeme posypat petrželkou. Případně doplnit krutony z pečiva.
Napsat komentář