Květákový krém na středomořský způsob
Hustá, krémová polévka, která zasytí i zahřeje. Dneska s ne úplně tradiční středomořskou vůní a chutí, kterou jí dodávají bylinky jako je rozmarýn, bazalka a oregáno.
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- květák - 1 stření hlava
- mrkev - 3-4 kousky
- petržel - 1 menší kus
- brambory - 2 střední kusy
- voda / vývar - cca 3/4 - 1 litr
- koření - česnek, rozmarýn, bazalka, tymián, oregáno
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrólu. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, abychom získali cca 1,5 l základu na polévku. Přidáme koření - čerstvé nasekáme. Vaříme 15 minut do změknutí zeleniny. Poté celou polévku rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem.
Ozdobit můžeme snítkem čerstvé bazalky a kapičkami olivového oleje.
Napsat komentář