Tvarohová bublanina
Blíží se sezóna třešní a já mám třešně neodmyslitelně spojené s bublaninou. Jenomže ne s takovou tou suchou, dusivou, ale s vláčnou tvarohovou, co se rozplývá na jazyku. Tak s chutí do ní!
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 30 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- mouka polohrubá - 200 g
- prášek do pečiva - 1,5 lžičky
- bílky - 4 ks
- žloutky - 4 ks
- tvaroh - 250 g
- cukr krupice nebo jiné sladidlo - 80 g
- máslo / Hera - 150 g
- ovoce
Postup přípravy
Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem, případně ji vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozpálíme na 185 oC.
V čisté míse ušleháme z bílků pevný sníh.
Žloutky, tvaroh, cukr a máslo sešleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a šleháme, dokud nezískáme homogenní těsto. Špachtlí do něj důkladně vmícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme do připravené formy, posypeme ovocem a pečeme cca 30 minut do zlatavé barvy.
Slavnostně můžeme podávat s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny, ale skvěle chutná i jen tak.
Dcera- začátečnice pečení pekla dle vašeho receptu- pro nás to mělo být překvapení , ja s úžasem ochutnala, už po upečení vypadá famózně-rozplývá se na jazyku, je vláčná ,fakt 1*
Děkujem za recept!
Dobrý den Marcelo,
děkuji za zprávu! Mám velkou radost, že se bublanina povedla a pochutnali jste si. Krásné léto, Tereza
Podle tohodle receptu upecete akorát velky 💩💩
Petře, mrzí mě, že se Vám koláč nepovedl. Dovoluji si Vás však upozornit, že každý názor se dá napsat slušnou formou, dokonce i ten negativní. Přeji Vám mnoho kuchařských úspěchů, i když to třeba nebude s recepty z mého blogu.
Tereza