Plněná rolovaná omeleta
Máme doma čerstvá vejce a to si žádá nějakou pořádnou vaječnou večeři. Pustila jsem se do přípravy omeletek. Je to celkem rychlovka, pro dospělé jsem dělala dvě, Emičce jednu a Jonášek si ode mě jen zobnul, ochutnal. Uvedený postup je pro 1 omeletku.
- Příprava : 2 minut
- Vaření/pečení : 6 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- vejce - 2 kusy
- sůl - špetka
- máslo - 1/2 lžičky
- kvalitní šunka - 2 kolečka
- hrubě strouhaný sýr - malá hrstka
- pažitka
- paprika, rajčata, ředkvičky, salát...
Postup přípravy
Pokud budeme připravovat víc než 1 omeletu, rozehřejte si troubu na 120 oC, na dno dejte pekáček s horkou vodou a připravte si zapékací misku s kouskem pečícího papíru. I tu dejte do trouby, ať se zahřeje.
Do misky vyklepněte dvě vajíčka, přidejte špetku soli a metličkou krátce prošlehejte, ať se vejce spojí. Na horkou pánvičku (průměr cca 20 cm) dáme máslo, počkáme, až se rozpustí a vlijeme vejce. Necháme na středním stupni (indukce #6) opékat, dokud se seshora nesrazí, aby vejce neteklo při naklonění, trvá to cca 3 minutky. Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, nakrájíme pažitku a nakrájíme/natrháme 2 plátky šunky.
Jakmile je vejce sražené, nasypeme do středu hromádku sýra, šunky a celou plochu jemně posypeme pažitkou. Pánev zakryjeme dobře padnoucí pokličkou a pečeme další 3 minuty zakryté, nenahlížíme! Jakmile nám cinkne minutka, přesuneme omeletu na připravený talíř, zarolujeme ji a přemístíme do trouby, aby nevystydla, než připravíme zbytek.
Stejně postupujeme se zbylými omeletami a mezi tím si po chvilkách připravíme zeleninový salátek, jako přílohu. Dobrou chuť!
Napsat komentář