Batátový krém
Byli u nás tcháni přinesli nám 2 krásné, veliké batáty, prý byly v akci. No tak super! Dýňová sezóna už dávno skončila a tak zkouším udělat trošku alternativu a víte co? Vyšlo to a je to veliká dobrota.
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- batáty - 1,5 velkého kusu
- mrkev - 2 kusy
- petržel - 1 kus
- cibule - 1 kus
- koriandr
- sůl
- vývar
- kmín mletý
- česnek
- olej - 2 lžíce
- kokosové mléko - 1/2 plechovky
Postup přípravy
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev, petržel i cibuli očistíme a drobně nakrájíme. Cibulku na oleji opražíme, přihodíme mrkev a petržel a krátce společně opékáme. Přidáme i batáty a zalijeme vývarem asi centimetr nad zeleninu. Okořeníme a uvedeme do varu. Vaříme cca 15 minut, dokud nejsou batáty měkké.
Po uvaření promixujeme tyčákem dohladka a vmícháme polovinu obsahu plechovky kokosového mléka.
Podávat můžete třeba s opraženou slaninou, oblíbenými semínky, rohlíkovými krutónky... co máte rádi.
Napsat komentář