Tarhoňový nákyp
Dneska jsem potřebovala udělat nějakou zajímavou přílohu k tresce, nechtěla jsem obvyklé šťouchané brambory a zároveň jsem neměla čas stát dlouho u plotny. Tak jsem vsadila na tento hokus-pokus a musím říct, že se to fakt povedlo.
- Příprava : 5 minut
- Vaření/pečení : 45 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- tarhoňa nebo jiná drobná těstovina - 250 g
- mrkev - 2 ks
- cuketa - 1 malý kus
- smetana ke šlehání - 100 g
- mléko - 150 ml
- koření na grilovanou zeleninu - 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Zeleninu jemně nastrouháme, přidáme koření, sůl, smetanu i mléko. Promícháme a přidáme suché (nevařené) těstoviny. Promícháme a přemístíme do vymazané zapékací mísy. Pořádně uhladíme, upěchujeme a povrch zalijeme vodou cca 1 cm. Mísu zakryjeme poklicí, případně místo poklice dáme alobal. Šoupneme na 40-45 minut do trouby předehřáté na 180 oC. Nákyp je hotový, jakmile jsou těstoviny měkké.
Napsat komentář