Brokolicová polévka
Stálice u nás, nejlépe dětem chutná zjemněná smetanou ke šlehání s v troubě sušeným rohlíkem na drobné kostičky. Emi si dnes z ní udělala brokolicovo-rohlíkovou omáčku... no ne vše se mamince podaří uhlídat, určitě to také znáte.
- Příprava : 5 minut
- Vaření/pečení : 10 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- brokolice - 1 větší hlava
- brambory - 2 kusy
- vývar - 750 ml
- sůl - dle chuti
- kmín, česnek - dle chuti
- smetana ke šlehání - 100 ml
Postup přípravy
Brokolici rozdělíme na jemné růžičky a z tlustého stonku nakrájíme na plátečky i měkkou, šťavnatou část. Brambory oškrábeme a drobně nakrájíme. Vše vrhneme do kastrólu a zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina jen těsně ponořená. Čím víc vody dáme, tím bude výsledná polévka řidší. Přidáme koření a s citem osolíme. Vaříme cca 10 minut. Po dovaření můžeme odebrat trochu "vody", zdá-li se nám, že jsme ji použili příliš a chceme polévku krémovitější, hustší. Celý obsah kastrolu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Na talíři zjemníme smetanou a můžeme doplnit sušeným chlebem, rohlíkem, opečeným toustíkem...
Napsat komentář