Banánové hrudky
banány od Mikulášů se rozhodly naráz všechny dozrát, ale na mě si nepříjdou, já na ně vyzrála! Oprášila jsem recept na "5-minutové" banánové hrudky. Já už zapomněla, jak jsou dobroučké, vláčné, křehké, jemné a hlavně rychlovka.
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- ovesné vločky - 100 g
- hladká špaldová mouka - 100 g
- ořechy / kokos / mandle (jedno z toho) - 100 g
- cukr (kokosový) - 2 lžíce
- skořice - dle chuti
- jedlá soda - 1 zarovnaná lžička
- máslo - 100 g
- vejce - 1 ks
- banány - 2 ks
Postup přípravy
Vločky si umeleme, například hrk-hrk mixérem. Těsto zpracováváme v míse - vložíme nejdříve suché suroviny, promícháme a přidáme tekuté suroviny - máslo rozpustit, banán pomačkat vidličkou. Vymícháme ručním mixérem. Dvěma lžícemi zručně tvoříme hrudky - uděláme přesně dva plné plechy (5 x 6 hrudek na každý).
Pečeme při 170°C cca 15 minut, dokud nebudou světle hnědé. Jsou výborné hned i za pár dní, ale ony prostě nevydrží, nemají šanci.
Napsat komentář