Jahodový chlebíček
Na zahrádce máme jahůdky, ale takové drobátko nedormlé, chuťově na 1s*, ale oku opravdu nelahodí. Přemýšlela jsem, co s nima a včera v noci vznikl JAHODOVÝ CHLEBÍČEK, lehounký jak pírko, hřehký a přesto vláčný, díky půlce banánu, kterou Jonďa nedojedl ke svačině. A navíc rychlý jako blesk, všechno v jedné misce a šup šup ať už je v troubě. Při snídani mizel před očima, až jsem měla strach, že nebudu mít co fotit.
- Příprava : 10 minut
- Vaření/pečení : 45 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- rozpuštěné máslo - 150 g
- mléko - 60 ml
- cukr krupice - 80 g
- banán - 1 menší kus, rozmačkaný
- vejce - 3 ks
- mouka polohrubá - 230 g
- jedlá soda - 1/2 lžičky
- kypřící prášek - 1/2 lžičky
- sůl - špetka
- utlučená vanilka
- jahody - 200 - 250 g, rozmačkaných
Postup přípravy
Rozehřejeme troubu na 170 oC, chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem. Jahody opereme, zbavíme šťopek a rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.
Do mísy dáme máslo, mléko, cukr, banán, vejce a míxérem šleháme. Až se spojí a napění, přidáme mouku smíchanou se sodou a kypřičem, sůl a vanilku. Pečlivě zamixujeme do tekuté složky. Nakonec vmícháme, stačí ručně, jahody. Těsto přemístíme do formy, šoupneme do trouby a pečeme na 170 oC. Propečení kontrolujeme špejlí.
Napsat komentář