Black&White tvarohový koláč

Včera ráno mě paní sousedka prosila o recept na tyto řezy

cera rano me pani sousedka prosila o recept na BLACK&WHITE rezy, ktere jsem ji kdysi dala na košt. Pred polednem mi cestou na nakup muj drahy oznamil, at v Lidlu koupim nejake susenky, ze prijde svagr s rodinou na besedu. Koupit susenky? Nevericne jsem kroutila hlavou. Po navratu jsme se s Emi vrhly do pripravy, za 15 minut byl v troube... No snad jim bude nahradni varianta plna tvarohu chutnat. Jo, a pani spusedce prinesu recept i s kouskem kolace.

  • Příprava : 15 minut
  • Vaření/pečení : 35 minut
  • Obtížnost : snadná

Suroviny

  • Tmavé těsto
  • cukr krupice - 1/2 hrnku
  • polohrubá pšeničná mouka - 2 hrnky
  • kakao holandského typu - 2 lžíce
  • kypřící prášek - 1 sáček
  • olej - 3/4 hrnku
  • vejce - 2 kusy
  • mléko - 1 hrnek
  • Bílé tvarohové těsto
  • tvaroh - 500 g
  • cukr - 5 lžic
  • vejce - 2 kusy
  • mléko - 1 hrnek
  • utlučená vanilka

Postup přípravy

Trouby rozjedeme na 180 oC, hluboký plech vymažeme a vysypeme a nebo vyložíme pečícím papírem.

Připravíme tmavé těsto smísením všech suchých surovin a následně přidáním tekutých surovin. Ideální je urychlit si práci ručním mixérem. Tmavé těsto vylijeme na plech a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy.

Do stejné misky připravíme světlé těsto - všechny suroviny projedeme mixérem a důkladně spojíme. Pozor - těsto je hoooodně tekuté, tak ať nešplíchá všude, stačí nízké otáčky.

Tekuté těsto nalijeme na hustší tmavé, které už máme na plechu. Vezmeme polévkovou lžíci a místo vedle místa nabíráme tmavé od spodu a zase hned převracíme zpátky. Tím vytvoříme tmavé hromádky v tekutém tvarohovém základu. Pokud jsme použili pečící papír, nabíráme opatrně, abysme si jej neprotrhli lžící.

No a teď už jen šup do trouby na cca 40 minut, dokud není koláč upečený a krásně zlatavý. Lehké třesení není na závadu, při stydnutí zpevní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *