Black&White tvarohový koláč
Včera ráno mě paní sousedka prosila o recept na tyto řezy
cera rano me pani sousedka prosila o recept na BLACK&WHITE rezy, ktere jsem ji kdysi dala na košt. Pred polednem mi cestou na nakup muj drahy oznamil, at v Lidlu koupim nejake susenky, ze prijde svagr s rodinou na besedu. Koupit susenky? Nevericne jsem kroutila hlavou. Po navratu jsme se s Emi vrhly do pripravy, za 15 minut byl v troube... No snad jim bude nahradni varianta plna tvarohu chutnat. Jo, a pani spusedce prinesu recept i s kouskem kolace.
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 35 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- Tmavé těsto
- cukr krupice - 1/2 hrnku
- polohrubá pšeničná mouka - 2 hrnky
- kakao holandského typu - 2 lžíce
- kypřící prášek - 1 sáček
- olej - 3/4 hrnku
- vejce - 2 kusy
- mléko - 1 hrnek
- Bílé tvarohové těsto
- tvaroh - 500 g
- cukr - 5 lžic
- vejce - 2 kusy
- mléko - 1 hrnek
- utlučená vanilka
Postup přípravy
Trouby rozjedeme na 180 oC, hluboký plech vymažeme a vysypeme a nebo vyložíme pečícím papírem.
Připravíme tmavé těsto smísením všech suchých surovin a následně přidáním tekutých surovin. Ideální je urychlit si práci ručním mixérem. Tmavé těsto vylijeme na plech a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy.
Do stejné misky připravíme světlé těsto - všechny suroviny projedeme mixérem a důkladně spojíme. Pozor - těsto je hoooodně tekuté, tak ať nešplíchá všude, stačí nízké otáčky.
Tekuté těsto nalijeme na hustší tmavé, které už máme na plechu. Vezmeme polévkovou lžíci a místo vedle místa nabíráme tmavé od spodu a zase hned převracíme zpátky. Tím vytvoříme tmavé hromádky v tekutém tvarohovém základu. Pokud jsme použili pečící papír, nabíráme opatrně, abysme si jej neprotrhli lžící.
No a teď už jen šup do trouby na cca 40 minut, dokud není koláč upečený a krásně zlatavý. Lehké třesení není na závadu, při stydnutí zpevní.
Napsat komentář