Hustá dýňová polévka
Tak tuhle polévku milujeme naprosto všichni, Emi jí říká "omáčka". Příprava je supersnadná a výsledek superchutný. Směle do ní.
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 15 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- dýně Hokaido / máslová - 1/2 průměrného plodu
- mrkev - 2 střední kusy
- petržel - 1 střední kus
- cibule - 1 ks
- vývar - 1 litr
- česnek
- kmín mletý - 1 lžička
- zelená petrželka
- olej na opečení - 2 lžíce
- kokosové mléko - 1/2 plechovky
Postup přípravy
Hokaido důkladně omyjeme, máslovou oloupeme. Nakrájíme na větší kostky. Mrkev a petržel očistíme a drobně nakrájíme. Očištěnou a drobně nakrájenou cibuli opražíme na oleji do sklovita. Přidáme zeleninu a zalijeme vývarem, množství můžeme přizpůsobit množství zeleniny, takže klidně přidejte! Okořeňte a vařte cca 15 minut. Poté obsah kastrólu rozmixujte do hladka a přidejte 1/2 plechovky kokosového mléka.
Napsat komentář