Falešná „znojemská“
Chcete uspokojit chlapské chutě svého manžela a přesto uvařit něco zdravého, co by mohly i děti? Zkuste tuto falešnou "znojemskou", je to výborné dětské jídlo, které uspokojí i náročnější jedlíky.
- Příprava : 30 minut
- Vaření/pečení : 30 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- vepřová pečeně - 3 plátky
- sýr - 3 plátky
- šunka - 3 plátky
- nakládaná okurka - 3 větší kusy
- kremžská hořčice - 1 lžíce
- vejce na tvrdo - 1 ks
- olej na opečení - 3 lžíce
- cibule - 1 ks
- mrkev - 4 ks
- cuketa - 1 menší kus
- grilovací koření
- vývar
- sůl
Postup přípravy
Připravíme si závitky ze tří plátků vepřové pečeně. Plátky naklepeme ve fólii, nařízneme na několika místech okraj, tam co je blanka. Pro dospělé potřeme kremžskou hořčicí, přidáme 1/4 velké nakládané okurky (zbylé 2 okurky jsou do omáčky), sýr a šunku. Dětskou verzi naplňte dle svého uvážení, já dala jen okurek. Pokud máte čas je chutné přidat i 1/4 na tvrdo uvařeného vejce. Každý závitek zarulujeme, převážeme potravinářským špagátkem a na trošce oleje opečeme v papiňáku ze všech stran.
Závitky vytáhneme na talíř, na oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, na kostky krájenou mrkev a cuketu. Zlehka zaprášíme oblíbeným grilovacím kořením (pozor, ať není ostré a já vždy kupuji bez obsahu soli). Důkladně zamíchejte. Na zeleninu položte závitky a zalijte vývarem jen tak, aby byly téměř ponořené. Nakonec přidejte 2 na kostičky nakrájené okurky a s citem osolte.
Zavřete papiňák a od začátku syčení vařte cca 25-30 minut. Po dovaření závitky vyjměte, obsah papiňáku rozmixujte ne zcela do hladka a podávejte nejlépe s rýží.
Musím říct, že jsme si vážně pochutnali!
Napsat komentář