Kokosové řezy Albert
Pokoušela jsem se o imitaci buchty z Alberta, na které jsme si kdysi doslova ujížděli. Je to její věrná kopie - čokoládový základ doplněný vláčným mnohokokosovým bílým těstem. Do 15ti minut v troubě a dobrota veliká!
- Příprava : 15 minut
- Vaření/pečení : 30 minut
- Obtížnost : snadná
Suroviny
- Světlé kokosové těsto:
- vejce - 1 ks
- cukr - 3 lžíce
- cuketa - 150 g
- kokos - 100 g
- mouka polohrubá - 50 g
- kypřící prášek - 1 lžička
- olej - 70 ml
- Tmavé čokoládové těsto:
- mouka polohrubá - 250 g
- kypřící prášek - 6 g
- cukr krupice - 1/2 hrnku
- kakao holandského typu - 3 lžíce
- vejce - 1 ks
- mléko - 1/2 hrnku
- olej - 50 ml
- Na ozdobu:
- marmeláda - 2 lžíce
- kokos - hrstka
Postup přípravy
Světlé kokosové těsto:
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a poté postupně přidáme ostatní ingredience, cuketu hrubě nastrouhanou. Vše necháme projet mixérem a v případě potřeby přidáme malinko mléka, bude-li těsto příliš husté.
Tmavé čokoládové těsto:
Všechny ingredience smícháme v jedné misce mixérem.
Do vymazané a vysypané formy nejprve vylejte tmavé těsto, poté lžící nabírejte světlé těsto a udělejte hustě vedle sebe hromádky nahoru na hnědé těsto, dokud všechno světlé nespotřebujete. Pak klepněte formou o stůl, aby se hromádky pěkně zarovnaly a šoupněte do trouby na cca 30 minut při 175 oC. Těsto je upečené, až je seshora krásně zlatavé, velkou pomocnicí vám bude taky špejle zapíchnutá do středu a vytažená suchá. Po upečení jsem rozmíchala v misce 2 lžíce meruňkové marmelády se zhruba stejným množstvím vody, mašlovačkou potřela celý koláč a hustě zasypala kokosem.
Napsat komentář